e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-622

13 Jun

OBNAVLJANJE POSLOVNE SARADNJE SA KLINIKOM GOLNIK SLOVENIJA

Tim Opće bolnice Tešanj, koji su sačinjavali Prof. sc. med. Besim Prnjavorac, Prof. sc. med. Rifat Sejdinović, Mr. sc. med. Jusuf Mehić na čelu sa direktorom Bolnice Mr. sc. med. Omerom Bedakom bili su u radnoj posjeti Klinici za plućne bolesti i alergologiju Golnik.

Klinika Golnik je vodeća zdravstvena ustanova iz oblasti pulmologije u Sloveniji i širem regionu. Cilj posjete bila je revitalizacija odnosa između ove dvije ustanove, koje su unazad 10 godina imale saradnju na polju edukacija, razmjene kadrova, stručnih sastanaka i zajedničkih projekata. Usljed pandemije izazavane virusom Covid-19 prekinuta je navedena saradnja. Stabilizacijom epidemiološke situacije stvorili su se preduslovi za susret delegacija i obnavljanje i unapređivanje međusobnih odnosa.

Tokom radne posjete, dogovorena je edukacija kadrova Opće bolnice Tešanj u oblastima bronhologije, funkcionalne dijagnostike pluća, patologije, torakalne hirurgije i anestezije i intenzivnog liječenja. S obzirom na kapacitete Opće bolnice Tešanj u pružanju zdravstvene zaštite iz oblasti pulmologije za sve stanovnike Ze-Do kantona, smatramo da možemo biti relevantan partner Klinici Golnik u BiH, što je i cilj ove posjete.

Tim Opće bolnice Tešanj se zahvaljuje rukovodstvu Klinike Golnik na toploj dobrodošlici i ukazanom povjerenju.