e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI14 Mar

Jednodnevni tečaj u Općoj bolnici

Dana 13.03.2013. godine Opća bolnica Tešanj u saradnji sa Ljekarskom komorom zeničko dobojskog kantona, Kliničko bolničkim centrom Rijeka (Hrvatska) i Klinikom Golnik (Slovenija) organizovala je jednodnevni tečaj sa temom "Primjena ultrazvuka u urgentnim stanjima grudnog koša i abdomena".04 Jan

Svečani ispraćaj u penziju prof.dr.Ekrema Ajanović

Već tradicionalno Opća bolnica Tešanj organizuje druženje povodom ispraćaja zaposlenika u penziju. Tako je bilo i ovoga puta kada je 31.12.2012. godine u restoranu Opće bolnice Tešanj, u prisustvu većeg broja zaposlenika ove ustanove kao i zaposlenika JU Doma zdravlja Tešanj, priređen svečani ispraćaj u zasluženu penziju dugogodišnjem radniku ovih ustanova prof.dr.sc. Ekremu Ajanović.

04 Jan

Posjeta premijera ZDK Općoj bolnici Tešanj

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak i dr Sead Rožajac, predsjednik OO SDP BiH Tešanj, posjetili su u novogodišnjoj noći Opću bolnicu Tešanj i tom prilikom razgovarali sa pacijentima kao i dežurnim ljekarima i drugim zdravstvenim radnicima ove ustanove, te samom posjetom u kasnim novogodišnjim satima odali priznanje zanimanjima koja ne poznaju radno vrijeme. 

24 Dec

Održana tri stručna predavanja

U petak 21.12.2012. godine u Amfiteatru Opće bolnice Tešanj održana su tri stručna predavanja za ljekare Opće bolnice Tešanj i JU Doma zdravlja "Izudin Mulabećirović-Izo" Tešanj.

O temi "Controloc - Efikasnost i sigurnost primjene za Vas i Vašeg pacijenta", predavanje je održao mr.sc.dr. Rifat Sejdinović, spec.internista i subspec.pulmolog iz Opće bolnice Tešanj.

Za temu "XefoRapid - Inovacija u tretmanu akutne boli", predavač je bio prof.dr. Besim Prnjavorac, spec.internista-imunolog, subspec. pulmolog iz Opće bolnice Tešanj.

O temi "CalciMonta - Karika koja nedostaje u terapiji osteoporoze" predavanje je održao prim.dr.Enes Hundur, spec.fizikalne medicine iz JU Doma zdravlja Tešanj.01 Nov

ODRŽAN STRUČNO-NAUČNI SKUP

Na skupu su sudjelovali stručnjaci iz ovih oblasti iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Skup je otvorio direktor Opće bolnice Tešanj mr.sc.dr. Rifat Sejdinović i zaželio učesnicima skupa uspješan rad i boravak u Tešnju. Riječi dobrodošlice, gostima je uputio i budući načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

18 Okt

OPĆA BOLNICA U PROJEKTU

I Opća bolnica Tešanj se uključila u projekat jednodnevnog volonterskog rada (socijalni dan) u organizaciji INFOHOUS organizacije iz Sarajeva pod nazivom "volontiraj-kreditiraj" i na dan 18.10.2012. godine primila je sedam učenika srednjih škola iz Tešnja da uz minimalnu dnevnicu od 20,00 KM budu jedan dan u ovoj ustanovi i da se upoznaju sa odreðenim radnim mjestima i dobrom poslovnom praksom. Inače, sam projekat ima za cilj jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini.

12 Okt

STRUČNO - NAUČNI SKUP -

Dana 27.10.2012. godine (subota) Opća bolnica Tešanj organizuje stručno - naučni skup "Pulmološki dani " .

Predviđeno je učešće doktora medicine i medicinskih sestara - tehničara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije sa temama: 

Tuberkuloza i upalne bolesti respiratornog trakta, COPD-asthma i karcinom pluća.13 Jul

Okrugli sto o Općoj bolnici Tešanj

U ponedjeljak 09.07.2012. godine u sali Općinskog vijeća Tešanj, održan je Okrugli sto na temu Preuzimanje osnivačkih prava nad Općom bolnicom Tešanj od strane Skupštine ZDK.13 Jul

Posjeta predstavnika Maltesera

U petak 06.07.2012. godine Opću bolnicu Tešanj su posjetili predstavnici humanitarne organizacije Malteser Hilfsdienst e.V. dr. med. Edgar Pinkowski sa saradnicima Horstom Kasperski i Mariom Kasperski.
Nakon kraćeg razgovora gosti su sa Direktorom bolnice mr.sci.dr. Rifatom Sej
dinovićem obišli odjeljenja Opće bolnice i tom su prilikom načelnici odjeljenja i službi iskazali prioritete ove ustanove u neophodnim medicinskim aparatima i drugom potrebnom opremom, budući da su gosti iz Njemačke obećali obezbjediti donatore za medicinskim apratima i opremom koja je prioritet ovoj ustanovi.