e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI

05 Jul

Šesti sportski susreti u Neumu


Na šestim sportskim susretima kliničkih centara i bolnica BiH koji su održani u Neumu od 26.05. do 30.05.2011. godine učestvovala je i ekipa Opće bolnice Tešanj koja je brojala 20 takmučara. Ove godine domaćin i organizator Šestih sportskih susreta bila je ekipa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

07 Feb

PUŠTEN U RAD NOVI RTG APARATU srijedu 26.01.2011. godine u Općoj bolnici Tešanj održana je svečanost povodom otvaranja i puštanja u rad obnovljenog RTG kabineta kao i prezentacija dijela opreme za Službu patologije.

07 Feb

JOŠ JEDNA VELIKA DONACIJA MANN+HUMELA

Dana 26.01.2011. godine gosti Opće bolnice Tešanj bili su predstavnici firme MANN+HUMMEL BA  fabrika filtera dd Tešanj, direktor Smajo Ramović kao i predstavnik ove fabrike iz Njemačke gosp. Flöper Heinz Josef sa saradnicima.

04 Nov

Sastanak direktora zdravstvenih ustanova Ze-do kantona

Dana 28.10.2010. godine u Općoj bolnici Tešanj i Hotelu „AA“ održan je sastanak direktora zdravstvenih ustanova sa područja Zeničko-dobojskog kantona.
U ime organizatora ovog sastanka, prisutne je pozdravila direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Subašić Mirzeta kao i domaćin sastanka Sejdinović dr Rifat, direktor Opće bolnice Tešanj.

27 Aug

ispraćaj u penziju - Livnjak Osman

Dana 02.08.2010. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj održana je svečanost povodom ispraćaja u zasluženu mirovinu zaposlenika Livnjak Osmana, medicinski laborant, koji je neprekidno u radnom odnosu od 1965. godine.

Budućem penzioneru odato je priznanje za uspješan rad te su mu uručeni skromni pokloni od ustanove i radnih kolega.
Opća bolnica Tešanj se najtoplije zahvaljuje Livnjak Osmanu na dugogodišnjem radu u zdravstvu, sa željom da što duže uživa u svojim penzionerskim danima.

18 Jun

JAVNA TRIBINA O TRANSPLANTACIJI ORGANA

Pod pokroviteljstvom Opće bolnice Tešanj i Medžlisa islamske zajednice Tešanj, 14. maja 2010. godine u velikoj sali Centra za kulturu Tešanj, organizovana je javna tribina o "Transplantaciji organa u Bosni i Hercegovini".
Učesnici u javnoj tribini su bili prof. dr. Senaid Trnavčević, prof. dr. Halima Resić, prof. dr. Enes Ljevaković, prof. dr. Azra Alajbegović i doc. dr. sci Besim Prnjavorac.
Pred velikim brojem graðana Tešnja učesnici u javnoj tribini su govorili o presaðivanju ili transplantaciji organa i potrebi osnivanja mreže donatora organa.
Nakon predavanja, uslijedila je izuzetno korisna diskusija koja je doprinijela boljoj obavještenosti graðana o potrebi doniranja organa nakon smrti u svrhu liječenja transplantacijom.

18 Jun

STRUČNO PREDAVANJE O PLUĆNIM BOLESTIMA

U subotu 15.05.2010. godine u povodu godišnjice osnivanja Opće bolnice Tešanj i desetogodišnjice rada Kantonalnog odjeljenja za plućne bolesti, Opća bolnica Tešanj organizovala je stručna predavanja u amfiteatru Bolnice.
O "Važnosti provođenja DOTS strategije" predavanje je održao prof. dr Hasan Žutić, a o "Farmakoterapiji TBC i osnovama postupanja po preporučenim režimima WHO" predavač je bio prof. dr Bakir Mehić.

18 Jun

SKROMAN USPJEH NA SPORTSKIM IGRAMA


Ekipa Opće bolnice Tešanj koja je učestvovala od 27.05. do 30.05.2010. godine na Petim državnim sportskim igrama radnika kliničkih centara u Bolnica u Bosni i Hercegovini u Neumu, čiji je organizator ove godine bila Opća bolnica Distrikt Brčko, imala je skroman uspjeh.
Od dvadeset ekipa sa preko 800 takmičara, koji su se takmičili u 11 sportskih disciplina, ekipa Opće bolnice Tešanj, koja je brojala 14 članova, osvojila je prvo mjesto u basketu za muškarce i treće mjesto u povlaćenju konopca.
Naredne sportske igre medicnskih radnika organizovat će Klinički centar univerziteta Sarajevo.

18 Jun

OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSNIVANJA BOLNICE


U povodu godišnjice osnivanja Opće bolnice Tešanj, u petak 14.05.2010. godine organizovana je skromna svečanost i prijem penzionera ove ustanove.
Tom prilikom ispraćen je u penziju prim. dr Ibrahim Smailbegović, specijalista anesteziolog.
U ime Opće bolnice Tešanj, na njegovom radu provedenom u ovoj ustanovi, riječi zahvalnosti uputio je direktor Bolnice Sejdinović dr Rifat.      
Takoðe, riječi zahvale, direktor Opće bolnice Tešanj Sejdinović dr Rifat uputio je i prisutnim penzionerima Bolnice, kojima je tom prilikom uručio i skromne novčane poklone.


03 Mar

Posjeta visoke delegacije Općoj bolnici TešanjDana 19.01.2010. godine u zvaničnoj posjeti Općoj bolnici Tešanj boravili su federalni ministar zdravstva prim.dr.sci. Safet Omerović, direktor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla prof.dr.med.sci. Elmir Čičkušić i direktor za naučno-istraživački rad i edukaciju Javne zdravstvene ustanove Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla  prof.dr.med. Enver Zerem.


Visoka delegacija je od strane direktora Opće bolnice Tešanj Sejdinović dr Rifata i njegovih saradnika, upoznata sa nivoom zdravstvenih usluga koje se pružaju u Općoj bolnici Tešanj kao i planiranom razvoju ove ustanove i unapreðenju dosadašnje saradnje sa Univerzitetsko kliničkim centrom Tuzla.