e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-622

23 Maj

PREDSTAVNICI OPĆE BOLNICE TEŠANJ SUDJELOVALI NA PRESTIŽNOM SIMPOZIJU

Predstavnici Opće bolnice Tešanj su 10. i 11. maja 2024. godine sudjelovali na prestižnom simpoziju "TIME concept in wound healing" koji se održao u Sarajevu. Na ovom značajnom događaju koji je okupio stručnjake iz regiona s ciljem unapređenja znanja i vještina u oblasti tretiranja i liječenja sporo zarastajućih rana, Opću bolnicu Tešanj su predstavljali mr. sci. med. Seid Fazlagić, specijalista opće i subspecijalista abdominalne hirurgije, te Alen Omerović, viši medicinski tehničar, i Ferid Zajmović, diplomirani medicinski tehničar.

Simpozij "TIME concept in wound healing" organizirala je ugledna organizacija Smith+Nephew Academy čija je misija podržavanje medicinskog napretka i poboljšanje kvaliteta života pacijenata širom svijeta. Fazlagić, Omerović i Zajmović imali su čast sudjelovati u razmjeni najnovijih spoznaja, tehnika i inovacija iz područja zacjeljivanja rana s vodećim stručnjacima iz ove oblasti, među kojima su bili i Malka Marcin, dr. med. i Krakowiecki Arcadiusz, dr. med. iz Poljske.

Prisustvo na ovom simpoziju potvrđuje predanost Opće bolnice Tešanj u kontinuiranom obrazovanju i usavršavanju zdravstvenih radnika radi pružanja najbolje moguće skrbi pacijentima.

Ovaj događaj predstavlja samo jedan od koraka koje Opća bolnica Tešanj poduzima kako bi ostala u vrhu medicinskog razvoja i osigurala najbolje moguće rezultate za svoje pacijente.