Donacija lijekova

humana-11.JPGDanas 29.05.2014. godine iz Njemačke regije Londkreis Ostalbkreis dostavljena je manja količina lijekova i hirurških instrumenata Općoj bolnici Tešanj.

Direktor Bolnice doc.dr.med.sc. Rifat Sejdinović u kratkom razgovoru sa predstavnicima ove regije zahvalio se na donaciji te ih je upoznao sa aktivnostima koje je ova ustanova poduzela u periodu elementarnih nepogoda koje su zahvatile ovo podrućje.


...


Medicinska ekipa se vratila iz Domaljevca

domaljevac.jpgZaposlenici Opće bolnice Tešanj koji su bili upučeni kao pomoć Županijskoj bolnici Orašje, boravili su tri dana u Domaljevcu gdje su pružali zdravstvenu pomoć stanovništvu tog poplavljenog podrućja, vratili su se puni utisaka i dojmova koji se čovjeku urezuju zauvijek u pamćenje.

...


Pomoć Županijskoj bolnici Orašje

sanitet-1.jpgU dogovoru sa direktorom Županijske bolnice Orašje jedna mobilna ekipa u sastavu Kurbašić dr Zahid, doktor medicine, Katavić Željko, diplomirani medicinski tehničar i Turalić Jasmin, vozač saniteta krenula je sa određenom količinom lijekova i sanitetskog materijala  u Orašje kao pomoć ovoj ustanovi i stavljaju se na raspolaganje do daljnjeg....


Odgovor Opće bolnice Tešanj u situaciji izazvanoj poplavama

bolnica-za-poplavu.jpgIzvanredne situacije, katastrofe, izvanredna stanja..., kako god ih nazvali, uvijek dolaze neočekivano, obično su praćene nepovoljnim vremenskim uslovima, a ono najgore, obično su praćene ljudskim žrtvama.To se desilo i ovih dana Bosni Hercegovini. Zbog svega toga, Opća bolnica Tešanj je od 16.05.2014. godine počela sa pojačanim radom na svim odjeljenjima i u svim službama kako bi odgovorila novonastaloj situaciji.                                                                                         

...


Stručna predavanja u saradnji sa Bosnalijekom

BOS-1.JPGPod pokroviteljstvom kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo u Općoj bolnici Tešanj dana 25.03.2014. godine održana su dva stručna predavanja. Predavači su bili iz Opće bolnice Tešanj prof.dr. Besim Prnjavorac sa temom "Značaj smjernica u liječenju hipertenzije" i dr.med.sci. Rifat Sejdinović sa temom "Fenix (pantoprazol) - uloga i značaj u liječenju bolesti jednjaka".

Kompanija Bosnalijek je ova predavanja organizovala kao doprinos razvoju savremenih trendova i unaprjeđenja zdravstva u Bosni i Hercegovini. Teme su bile veoma interesantne i prvenstveno namjenjene ljekarima i medicinskom osoblju Opće bolnice Tešanj i JZU Dom zdravlja "Izudin Mulabećirović-Izo" Tešanj.

...


Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS