e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

08 Nov

USPJEŠNA SARADNJA OPĆE BOLNICE TEŠANJ I JZU UKC TUZLA NA POLJU TORAKALNE HIRURGIJE

Dana, 08.11.2019. godine u Općoj bolnici Tešanj su boravili zaposlenici Klinike za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. sci. Nusret Ramić, spec. opće i subspec. torakalne hirurgije, šef klinike za torakalnu hirurgiju, mr. dr. sci. Nermin Mušanović, spec. opće i subspec. torakalne hirurgije, dr. Šuhreta Tupajić Alić, spec. anesteziolog i reanimatolog, te Sead Mehmedović, instrumentar. U ime Opće bolnice Tešanj delegaciju su primili direktor prim. doc. dr. sci. Hasan Škiljo, spec. opće i subspec. abdominalne hirurgije, dr. Emin Brkić, spec. opće i subspec. torakalne hirurgije i prim. dr. Jasna Jukić, spec. anesteziolog i reanimatolog. Upriličen je sastanak u kabinetu direktora Opće bolnice Tešanj na kojem se razgovaralo o budućoj saradnji ove dvije ustanove na polju torakalne hirurgije.

Isti dan obavljene su dvije operacije na Odsjeku za torakalnu hirurgiju Opće bolnice Tešanj, uz saradnju sa zaposlenicima Klinike za torakalnu hirurgiju UKC Tuzla.

Ovo je veliki dan u našoj ustanovi, koji je važan za cijeli Zeničko-dobojski kanton. Realizacijom ove saradnje u budućnosti će se pacijentima sa područja Zeničko-dobojskog kantona omogućiti lakše i brže dijagnostikovanje i operativno liječenje oboljenja iz oblasti torakalne hirurgije.