e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-622

06 Jul

OPĆA BOLNICA NA DANIMA ZDRAVSTVA F BiH

 

Od 07.06. do 09.06.2011. godine u Centru "Skenderija" u Sarajevu održana je druga po redu manifestacija "Dani zdravstva u F BiH" na kojima je po prvi put učestvovala i Opća bolnica Tešanj.
Ova manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva i okupila je zdravstvene ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, Zavode zdravstvenog osiguranja, Zavode za javno zdravstvo kao i predstavnike farmaceutskog sektora, predstavnike proizvođača medicinske, informatičke i komunikacijske opreme.
U izložbenom dijelu sajma, Opća bolnica Tešanj je na svom štandu na promotivnom materijalu predstavila mogućnosti ove ustanove u liječenju i očuvanju zdravlja pacijenata.
Kao učesnik dana zdravstva, Opća bolnica Tešanj je, smatrajući da je ovo mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promociju i unapređenje zdravlja i kvaliteta života porodica i zajednice, željela doprinijeti u povezivanju iskustava iz različitih struka i podrućja rada u svrhu očuvanja zdravlja i poboljšanju kvalteta zdravstvene zaštite.