e-mail

info@bolnicatesanj.ba

Pozovite nas

+387 32 650-187

NOVOSTI

24 Okt

IX PULMOLOŠKI DANI U TEŠNJU

Opća bolnica Tešanj u saradnji sa Ministarstvom zdravstva ZDK i Ljekarskom komorom ZDK po deveti put organizuje stručno-naučni skup sa međunarodnim učešćem, "Pulmološke dane".

Pulmološki dani Tešanj 2019 se održavaju 26.10.2019. godine /subota/ u prostorijama Opće bolnice Tešanj sa početkom u 09:30 sati.

Tematske cjeline ovogodišnjih Pulmoloških dana su:

I   - UPALNE I ALERGOLOŠKE BOLESTI PLUĆA

II  - TUMORI PLUĆA

III - BOLESTI RESPIRATORNIH PUTEVA - COPD I ASTMA

Na navedenim danima učešće će uzeti eminenti predavači iz zemlje i inostranstva: KLINIKA GOLNIK SLOVENIJA: Mitja Košnik, Petra Svetina; KBC SRBIJE: Ruža Stević, Nada Vasić; UKC TUZLA: Suvad Dedić, Edin Jusufović, Nermin Mušanović, Nusret Ramić, Šefika Umihanić; OPĆA BOLNICA TEŠANJ: Besim Prnjavorac, Rifat Sejdinović.

Program Pulmoloških dana Tešanj 2019 možete pogledati OVDJE.19 Sep

PODJELA MEDA BOLESNICIMA U OPĆOJ BOLNICI TEŠANJ

Udruženje pčelara "Pčela" Tešanj je izvršilo podjelu meda pacijentima na liječenju u Općoj bolnici Tešanj. Tradicionalno, nekoliko godina unazad ovo udruženje vrši podjelu meda pacijentima na liječenju, a danas u sklopu 13. sajma meda, pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i eko stvaralaštva u organizaciji Udruženja žena "Ruka" Kalošević, Udruženja pčelara "Pčela" Tešanj i Udruženja građana "Sehara" Tešanj.

Opća bolnica Tešanj u ime pacijenata izjavljuje zahvalnost na lijepoj gesti navedenom podjelom, kao i na promociji tradicionalnog ljekovitog sredstva - meda.05 Sep

VRIJEDNA DONACIJA OPĆOJ BOLNICI TEŠANJ

Danas su predstavnici firme Madi d.o.o. Tešanj, gospodin Edin Jabandžić i firme Inter d.o.o. Tešanj, gospodin Šemso Ahmić, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice Tešanj, uručili novi ultrazvučni aparat.

Donaciju su ispred Opće bolnice Tešanj preuzeli direktor prim. doc. dr. med. sci. Hasan Škiljo, predsjednik Upravnog odbora gospodin Meho Alić, te načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo prim. dr. Smailbegović Emir.

Ova vrijedna donacija će uveliko pomoći u radu doktora Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, te će pomoći u prevenciji i liječenju naših korisnica usluga.

U ime uposlenika Opće bolnice Tešanj direktor prim. doc. dr. med. sci. Hasan Škiljo se zahvalio donatorima što osluškuju potrebe osoblja i korisnika usluga Bolnice. Donatorima su, kao znak zahvalnosti, uručene zahvalnice.26 Aug

POSJETA NOVOIZABRANOG DIREKTORA ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA ZDK

Danas je u prvoj posjeti Općoj bolnici Tešanj boravio novoizabrani direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK prof. Omer Škaljo.

Na sastanku kod direktora Opće bolnice Tešanj prim. doc. dr. med. sci. Hasana Škilje bilo je razgovora o problemima s kojim se Opća bolnica susretala u svom radu, sadašnjem stanju u našoj ustanovi, kao i o budućim projektima i saradnji Opće bolnice Tešanj i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK.16 Aug

ODJELJENJU ZA PULMOLOŠKE BOLESTI DONIRAN KONCENTRATOR KISIKA

Odjeljenju za pulmološke bolesti Opće bolnice Tešanj doniran je koncentrator kisika od porodice zadovoljnog pacijenta. U ime porodice predaju je izvršio gospodin Matošević Ilija iz Ularica, a u ime Odjeljenja za pulmološke bolesti navedeni uređaj je preuzeo načelnik Odjeljenja prof. dr. Prnjavorac Besim.

Ovim putem se menadžment Opće bolnice i osoblje Odjeljenja za pulmološke bolesti zahvaljuju na vrijednoj donaciji, koja će u narednom periodu služiti pacijentima Odjeljenja u terapijske svrhe.

09 Aug

INFORMACIJA O EUROPSKOJ Å KOLI SPIROMETRIJE

Informaciju o oranizovanju Europske škole spirometrije u Općoj bolnici Tešanj možete pogledati OVDJE.

26 Jul

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Zbog velikog interesa javnosti, a vezane za smrt pacijentice (porodilje) H. M., direktor Opće bolnice Tešanj daje slijedeće zvanično SAOPĆENJE.27 Jun

MINISTAR ZDRAVSTVA ZDK POSJETIO OPĆU BOLNICU TEŠANJ

Dana 27.06.2019. godine Opću bolnicu Tešanj je posjetio ministar zdravstva ZDK gospodin Adnan Jupić. Na sastanku koji je upriličen u kabinetu direktora Opće bolnice Tešanj razgovaralo se o stanju u našoj zdravstvenoj ustanovi, tekućim pitanjima, saradnji i projektima između ministarstva i naše ustanove. Ministar je izrazio zadovoljstvo u pogledu rada menadžmenta naše ustanove, te je naglasio da će Opća bolnica Tešanj imati podršku ministarstva zdravstva u budućim projektima.

18 Jun

POPRAVLJEN CT APARAT

Dana 18.06.2019. godine Općoj bolnici Tešanj je isporučen i ugrađen dio neophodan za popravku CT aparata, nakon čega je CT aparat ponovo u funkciji. Sredstva za opravku CT aparata je obezbjedila Opća bolnica Tešanj kroz kreditno zaduženje.

Molimo pacijente za strpljenje kako bi u što kraÄćem roku mogli odraditi sve zaostale pretrage iz prethodnog perioda.17 Jun

PRISUSTVO ZAPOSLENIKA OPĆE BOLNICE TEŠANJ BLS/AED KURSU

U organizaciji Centra za edukaciju hitne medicinske pomoći "Prim. dr. Silva Rizvanbegović" Sarajevo, dana 15. i 16. juna 2019. godine u prostorijama Doma zdravlja Tešanj, održan je BLS/AED (Basic Life Support/Automated External Defibrillator) kurs. Kurs je pohađalo i 22 ljekara, medicinska tehničara i vozača iz Opće bolnice Tešanj.

BLS/AED kurs predstavlja obuku i usvajanje vještina neophodnih za osnovno održavanje života, tj. vještačko disanje i masažu srca sa primjenom AED-a, zbrinjavanje osoba bez svijesti, način rješavanje opstrukcije disajnog puta, krvarenje i zaustavljanje krvarenja, prvu pomoć kod povrijeđenog, tj. upoznavanje sa svim vrstama povreda i njihovo zbrinjavanje na nivou prve pomoći.

Predavači su bili ljekari i medicinski tehničari iz Centra za edukaciju hitne medicinske pomoći "Prim. dr. Silva Rizvanbegović" Sarajevo, koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo u ovom vidu edukacije. Nakon uspješno završene edukacije polaznicima su uručeni BLS/AED certifikati.