Novi direktor u Općoj bolnici Tešanj


direktor.JPG

Rifat dr Sejdinović, specijalista interne medicine, imenovan je za direktora Opće bolnice Tešanj nakon provedene procedure i dobijene saglasnosti općinskog načelnika.
Fukciju direktora Opće bolnice Tešanj na mandatni period od četiri godine novoimenovani direktor obavlja od 01.08.2009. godine.


 
 
 
 
 


Zabrana pušenja u Općoj bolnici Tešanj
Od 01.07.2009. godine u Općoj bolnici Tešanj počinje primjena Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina, što znači da je pušenje potpuno zabranjeno u svim prostorijama Opće bolnice Tešanj, kako za zaposlenike, tako i za pacijente i posjetioce kao i za druga lica koja se iz bilo kojeg razloga nađu u Općoj bolnici.
Za pušače, zaposlenike Opće bolnice Tešanj, obezbjeđen je prostor u sali restorana ove ustanove.Donacija kompjutera

 

kompjuter-498.jpgDana 19.05.2009. godine Odjeljenju za dječije bolesti Opće bolnice Tešanj uručen je kompjuter sa pratećom opremom od strane GlaxoSmithKline predstavništvo u Sarajevu. Ova vrijedna donacija dobro će doći osoblju ovog odjeljenja, te će omogućiti bolje i kvalitetnije praćenje zdravstvenog stanja djece i njihov brži oporavak. U ime Opće bolnice Tešanj direktor prim. dr Hajrudin Đogić uputio je darovateljima najiskrenije izraze zahvalnosti na donaciji.Donacija aparata za dijalizu
Ovih dana je Opća bolnica Tešanj dobila kao donaciju aparat za dijalizu njemačkog proizvođača B/Braun Avitum marke Dijalog Plus sa pratećom opremom od humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - predstavništvo u Sarajevu. Predstavnik ove humanitarne organizacije dr Aisa Jusuf, direktor za projekte, bio je i gost Općoj bolnici Tešanj, te je u kraćem razgovoru sa šefom Odjeljenja za dijalizu doc.dr sc. Besimom Prnjavorac, glavnim tehničarem Odjeljenja Besimom Hasanić i menadžmentom Bolnice upoznao o aktivnostima i projektima koje ova humanitarna organizacija sprovodi u Bosni i Hercegovini još od 1992. godine.
Direktor Opće bolnice Tešanj prim. dr Hajrudin Đogić je istakao da će ova donacija itekako pomoći za bolju skrb dijaliznih pacijenata, te je ovom prilikom još jednom uputio iskrenu zahvalnost donatorima.
Potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji sa UKC Tuzla
Dana 24.04.2009. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj direktor Opće bolnice Tešanj prim.dr Hajrudin Đogić i generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla prof.dr med.sci. Elmir Čičkušić potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji. Uz predstavnike UKC Tuzla, ovoj svečanosti prisustvovao je i Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona prim.dr Miloš Kuzmanović  kao i predstavnici zdravstvenih ustanova koje gravitiraju Općoj bolnici Tešanj i predstavnici društveno-političkih struktura  općina Tešanj, Doboj Jug, Usora i Maglaj. Ovom prilikom obilježena je i godišnjica saradnje sa Općom bolnicom Zabok (Hrvatska), Kliničko-bolničkim centrom Golnik (Slovenija), Kantonalnom bolnicom Zenica i JU Dom zdravlja Tuzla uz prisustvo predstavnika ovih ustanova. Nakon svečanosti potpisivanja Sporazuma, gosti su obišli sajam privrede "Biznis 2009" Tešanj kao i stari dio grada i tešanjsku kulu.
 


Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS