OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSNIVANJA BOLNICE


U povodu godišnjice osnivanja Opće bolnice Tešanj, u petak 14.05.2010. godine organizovana je skromna svečanost i prijem penzionera ove ustanove.
Tom prilikom ispraćen je u penziju prim. dr Ibrahim Smailbegović, specijalista anesteziolog.
U ime Opće bolnice Tešanj, na njegovom radu provedenom u ovoj ustanovi, riječi zahvalnosti uputio je direktor Bolnice Sejdinović dr Rifat.      
Takođe, riječi zahvale, direktor Opće bolnice Tešanj Sejdinović dr Rifat uputio je i prisutnim penzionerima Bolnice, kojima je tom prilikom uručio i skromne novčane poklone.
Posjeta visoke delegacije Općoj bolnici Tešanj


Dana 19.01.2010. godine u zvaničnoj posjeti Općoj bolnici Tešanj boravili su federalni ministar zdravstva prim.dr.sci. Safet Omerović, direktor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla prof.dr.med.sci. Elmir Čičkušić i direktor za naučno-istraživački rad i edukaciju Javne zdravstvene ustanove Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla  prof.dr.med. Enver Zerem.


Visoka delegacija je od strane direktora Opće bolnice Tešanj Sejdinović dr Rifata i njegovih saradnika, upoznata sa nivoom zdravstvenih usluga koje se pružaju u Općoj bolnici Tešanj kao i planiranom razvoju ove ustanove i unapređenju dosadašnje saradnje sa Univerzitetsko kliničkim centrom Tuzla.


Stručna i edukativna predavanja
U okviru programa edukacije administracije Općine Tešanj, ljekari Opće bolnice Tešanj održali su stručna i edukativna predavanja.

Prvo predavanje na temu "Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke" održao je mr. sci. med. prim. dr Hasan Škiljo, specijalista hirurg.


Drugo predavanje na temu "Faktori rizika za kardiovaskularne bolesti" održao je Fejzić dr Jasmin, specijalizant iz interne medicine.

Predavanja su pobudila značajno zanimanje, čemu svjedoči velika posjećenost kao i postavljena pitanja predavačima.  
Stručno predavanje za ljekare
U četvrtak 19.11.2009. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj održana su dva stručna predavanja za ljekare Opće bolnice Tešanj i JU Doma zdravlja sa poliklinikom "Izudin Mulabećirović-Izo" Tešanj.
O "Ultrazvučnom pregledu lokomotornog aparata" predavanje je održao Vasiljević dr Radivoje, specijalista radiolog u JZU Domu zdravlja Doboj, dok je o "Značaju fetalne ehokardiografije u prenatalnom skriningu" predavanje održao dr Stevan Bajić, specijalista pedijatar kardiolog, načelnik klinike za dječije bolesti Kliničkog centra Banja Luka.Formiran tim za praćenje gripe

 

U cilju blagovremenog djelovanja u slučaju pojave epidemije gripe, u Općoj bolnici Tešanj formiran je stručni tim za praćenje kretanja infekcije izazvane virusom A (H1N1) u sastavu: doc.dr sc.med. Besim Prnjavorac, predsjednik stručnog tima, i članovi Abduzaimović dr Kadrija, spec.mikrobiolog i transfuziolog i prim. dr. Bedrudin Bedak, specijalista pedijatar-nefrolog.
 

Zadatak stručnog tima je:
-  analiziranje epidemiološke situacije izazvane virusom A (H1N1),

- predlaganje mjera u skladu sa preporukama i uputstvima nadležnog Ministarstva zdravstva, Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica i higijensko - epidemiološke službe JU Dom zdravlja sa poliklinikom Tešanj,
- kontrola provođenja predloženih mjera.
Tim će se sastajati svakog ponedjeljka u 7,15 sati, te u zavisnosti od potreba predlagati daljnje aktivnosti i mjere.

 Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS