Sastanak direktora zdravstvenih ustanova Ze-do kantona

DSCN2144.JPGDana 28.10.2010. godine u Općoj bolnici Tešanj i Hotelu „AA“ održan je sastanak direktora zdravstvenih ustanova sa područja Zeničko-dobojskog kantona.
U ime organizatora ovog sastanka, prisutne je pozdravila direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Subašić Mirzeta kao i domaćin sastanka Sejdinović dr Rifat, direktor Opće bolnice Tešanj.ispraćaj u penziju - Livnjak Osman
Dana 02.08.2010. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj održana je svečanost povodom ispraćaja u zasluženu mirovinu zaposlenika Livnjak Osmana, medicinski laborant, koji je neprekidno u radnom odnosu od 1965. godine.

Budućem penzioneru odato je priznanje za uspješan rad te su mu uručeni skromni pokloni od ustanove i radnih kolega.
Opća bolnica Tešanj se najtoplije zahvaljuje Livnjak Osmanu na dugogodišnjem radu u zdravstvu, sa željom da što duže uživa u svojim penzionerskim danima.JAVNA TRIBINA O TRANSPLANTACIJI ORGANA
Pod pokroviteljstvom Opće bolnice Tešanj i Medžlisa islamske zajednice Tešanj, 14. maja 2010. godine u velikoj sali Centra za kulturu Tešanj, organizovana je javna tribina o "Transplantaciji organa u Bosni i Hercegovini".
Učesnici u javnoj tribini su bili prof. dr. Senaid Trnavčević, prof. dr. Halima Resić, prof. dr. Enes Ljevaković, prof. dr. Azra Alajbegović i doc. dr. sci Besim Prnjavorac.
Pred velikim brojem građana Tešnja učesnici u javnoj tribini su govorili o presađivanju ili transplantaciji organa i potrebi osnivanja mreže donatora organa.
Nakon predavanja, uslijedila je izuzetno korisna diskusija koja je doprinijela boljoj obavještenosti građana o potrebi doniranja organa nakon smrti u svrhu liječenja transplantacijom.STRUČNO PREDAVANJE O PLUĆNIM BOLESTIMA
U subotu 15.05.2010. godine u povodu godišnjice osnivanja Opće bolnice Tešanj i desetogodišnjice rada Kantonalnog odjeljenja za plućne bolesti, Opća bolnica Tešanj organizovala je stručna predavanja u amfiteatru Bolnice.
O "Važnosti provođenja DOTS strategije" predavanje je održao prof. dr Hasan Žutić, a o "Farmakoterapiji TBC i osnovama postupanja po preporučenim režimima WHO" predavač je bio prof. dr Bakir Mehić.
Predavači iz Opće bolnice Tešanj su bili doc.dr sci Besim Prnjavorac sa temom "Imunologija i dijagnostika TBC pulmonum", dok je prof. dr. sci Ekrem Ajanović održao predavanje na temu "Savremeni pristup dijagnostici i terapiji hroničnog plućnog srca"
Inače, ovim predavanjima prisustvovali su zaposlenici anti-tuberkuloznih dispanzera svih zdravstvenih ustanova sa podrućja Zeničko-dobojskog kantona.SKROMAN USPJEH NA SPORTSKIM IGRAMA


Ekipa Opće bolnice Tešanj koja je učestvovala od 27.05. do 30.05.2010. godine na Petim državnim sportskim igrama radnika kliničkih centara u Bolnica u Bosni i Hercegovini u Neumu, čiji je organizator ove godine bila Opća bolnica Distrikt Brčko, imala je skroman uspjeh.
Od dvadeset ekipa sa preko 800 takmičara, koji su se takmičili u 11 sportskih disciplina, ekipa Opće bolnice Tešanj, koja je brojala 14 članova, osvojila je prvo mjesto u basketu za muškarce i treće mjesto u povlaćenju konopca.
Naredne sportske igre medicnskih radnika organizovat će Klinički centar univerziteta Sarajevo.Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS