Počela sa radom služba za patologiju


Dana 29.07.2011. godine u prostorijama Opće bolnice Tešanj u prisustvu većeg broja zvanica, među kojima su bili Ministar zdravstva Ze-do kantona Senka Balorda, direktorica zavoda zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona Mirzeta Subašić, predsjednik udruženja privrednika Tešnaj i Jelaha Muharem Sejdić, direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj Smajl Ramović, Huskić Suad predstavnik općine Tešanj, privrednici općine Tešanj, te predstavnici u parlamentu Kantona i Federacije sa ovog podrućja kao i zaposlenici zdravstvenih ustanova JU Dom zdralja sa poliklinikom Tešanj, JU Poliklinika Matuzići, JU Dom zdravlja Usora, te zaposlenika Opće bolnice Tešanj otvorena je Služba za patologiju.
OPĆA BOLNICA NA DANIMA ZDRAVSTVA F BiH


Od 07.06. do 09.06.2011. godine u Centru "Skenderija" u Sarajevu održana je druga po redu manifestacija "Dani zdravstva u F BiH" na kojima je po prvi put učestvovala i Opća bolnica Tešanj.
Ova manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva i okupila je zdravstvene ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, Zavode zdravstvenog osiguranja, Zavode za javno zdravstvo kao i predstavnike farmaceutskog sektora, predstavnike proizvođača medicinske, informatičke i komunikacijske opreme.
U izložbenom dijelu sajma, Opća bolnica Tešanj je na svom štandu na promotivnom materijalu predstavila mogućnosti ove ustanove u liječenju i očuvanju zdravlja pacijenata.
Kao učesnik dana zdravstva, Opća bolnica Tešanj je, smatrajući da je ovo mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promociju i unapređenje zdravlja i kvaliteta života porodica i zajednice, željela doprinijeti u povezivanju iskustava iz različitih struka i podrućja rada u svrhu očuvanja zdravlja i poboljšanju kvalteta zdravstvene zaštite.Šesti sportski susreti u Neumu


Na šestim sportskim susretima kliničkih centara i bolnica BiH koji su održani u Neumu od 26.05. do 30.05.2011. godine učestvovala je i ekipa Opće bolnice Tešanj koja je brojala 20 takmučara. Ove godine domaćin i organizator Šestih sportskih susreta bila je ekipa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Oko 650 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine uzelo je učešća u slijedećim disciplinama: mali nogomet, šah, streljaštvo, košarka muška, košarka ženska, stoni tenis, povlačenje konopca, odbojka muška, odbojkaženska,odbojka na pjesku muška, odbojka na pjesku ženska i ženski rukomet.
Ekipa Bolnice je uzela učešća u košarki za muškarce, malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci na pjesku i povlačenju konpca.
Narednim sportskim susretima je domaćin i organizator Opća bolnica iz Gračanice.PUŠTEN U RAD NOVI RTG APARAT


U srijedu 26.01.2011. godine u Općoj bolnici Tešanj održana je svečanost povodom otvaranja i puštanja u rad obnovljenog RTG kabineta kao i prezentacija dijela opreme za Službu patologije.
JOŠ JEDNA VELIKA DONACIJA MANN+HUMELA

 

Dana 26.01.2011. godine gosti Opće bolnice Tešanj bili su predstavnici firme MANN+HUMMEL BA  fabrika filtera dd Tešanj, direktor Smajo Ramović kao i predstavnik ove fabrike iz Njemačke gosp. Flöper Heinz Josef sa saradnicima.
Ova firma je u više navrata bila donator određenih medicinskih aparata ovoj ustanovi, kao što je aparat za dijalizu i sl., ovaj puta su donirali izuzetno vrijedne aparate za Službu patologije, koja je, kako je istakao direktor Sejdinović dr Rifat, neophodna  Općoj bolnici Tešanj radi što bržeg dobijanja pato-histoloških nalaza.

Dana 26.01.2011. godine gosti Opće bolnice Tešanj bili su predstavnici firme MANN+HUMMEL BA  fabrika filtera dd Tešanj, direktor Smajo Ramović kao i predstavnik ove fabrike iz Njemačke gosp. Flöper Heinz Josef sa saradnicima.
Ova firma je u više navrata bila donator određenih medicinskih aparata ovoj ustanovi, kao što je aparat za dijalizu i sl., ovaj puta su donirali izuzetno vrijedne aparate za Službu patologije, koja je, kako je istakao direktor Sejdinović dr Rifat, neophodna  Općoj bolnici Tešanj radi što bržeg dobijanja pato-histoloških nalaza.Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS