Svečani ispraćaj u penziju - Lupić Bajro

bajro-3.JPGDana 31.05.2013. godine upriličen je svečani ispraćaj dugogodišnjeg zaposlenika Opće bolnice Tešanj Lupić Bajre u zasluženu penziju. Na skromnoj svečanosti koja je tim povodom priređena, Direktor Bolnice je u svom kratkom govoru zahvalio Lupić Bajri na korektnom i profesionalnom odnosu prema poslu i kolegama, zaželio mnogo sreće i zdravlja u penzionerskim danima i na kraju uručio prigodan poklon. Kako je uobićajeno u ovoj ustanovi, prigodni pokloni su uručeni i iz svih službi i odjeljenja Bolnice, na kojima se Lupić Bajro toplo i iskreno zahvalio.

...


Donacija porođajnog stola

krevet-2.JPGDana 29.05.2013. godine Opća bolnica Tešanj je dobila još jednu vrijednu donaciju. Naime, odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo je dobilo od jedne naše sugrađanke porođajni sto vrijedan preko 10.000,00 KM koji je odmah smješten u rađaonu. Riječi zahvale donatoru uputili su direktor Bolnice mr.sc.dr. Rifat Sejdinović i načelnik odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo prim.dr. Emir Smailbegović, koji je tom prilikom istakao da će ovaj porođajni sto u potpunosti zadovoljiti potrebe ovog porodilišta.

...


8.sportske igre

igre-1.JPGOd 23.05. do 26.05.2013. godine u Trogiru (R. Hrvatska) su održani 8. sportski susreti zdravstvenih radnika Bosne i Hercegovine. Kao i do sada, i ove godine Opća bolnica Tešanj je učestvovala na ovim susretima na kojima je bilo prisutno oko 600 zdravstvenih radnika iz 22 bolnice i klinike iz cijele BiH. Natjecalo se u devet disciplina: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, šah, povlačenje konopca, tenis i streljaštvo. Najbolji uspjeh u disciplinama u kojima se takmičila Opća bolnica Tešanj je drugo mjesto u povlačenju konopca. Igre su protekle u fer i korektnoj sportskoj borbi.

...


Donacija video gastroskopa

Još jedna donacija Maltezera

posjeta-maltezera.JPGDana 24.05.2013. godine Opću bolnicu Tešanj posjetili su predstavnici Njemačke humanitarne organizacije "Maltezer" i tom prilikom je Općoj bolnici Tešanj uručena vrijedna donacija - reparirani endoskopski stub - video gastroskop koji je odmah stavljen u funkciju i koristit će za dijagnostičke endoskopske procedure koje su danas "zlatni standard" u dijagnostici oboljenja probavnog trakta.

...


Održan jednosatni štrajk upozorenja

strajk-1.JPGU skladu sa Odlukom štrajkačkog odbora Samostalnog strukovnog sindikata doktora medicne i stomatologa (SSSDMiS) Ze-do kantona, dana 24.04.2013. godine i u Općoj bolnici Tešanj održan je jednosatni štrajk upozorenja od 12,00 do 13,00 sati zbog neispunjenih obaveza prema zdravstvu.

Ipak, za poslove koji se ne mogu prekidati za vrijeme trajanja štrajka upozorenja obezbjeđena je prisutnost i rad najmanje jednog ljekara odgovarajuće specijalnosti na svim odjeljenjima i službama, a sva urgentna stanja su zbrinuta adekvatno od strane iskusnih ljekara odgovarajuće specijalnosti.

Ovim štrajkom upozorenja se željelo ukazati na katastrofalnu situaciju u zdravstvu i nezadovoljstvo odnosom Vlade Ze-do kantona prema zdravstvu u cjelini.

...


Galerije
   
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
 
www. bolnicatesanj.ba
e-mail: bolnicatesanj@bih.net.ba
Centrala:     00387 32 650-187,
                                650-622,
                                650-551,
Design and apps by HENKOS
Centrala:     
00387 32 650-187,
650-622,
650-551,
  ©2008-2017 Opca Bolnica Tešanj
Design and apps by HENKOS